Aardlekschakelaar monteren Ede

Een aardlekschakelaar monteren moet zorgvuldig gebeuren, met een getraind oog voor veiligheid. Schakel daarom Geerts Elektrotechniek in: wij monteren uw aardlekschakelaar snel en professioneel.

Hebt u geen aardlekschakelaars of is er een aardlekschakelaar kapot? Dan loopt uw woning of bedrijfspand in Ede een risico. Wanneer een apparaat stroom lekt, is er kans op een calimiteit.  U wilt dus dat een nieuwe aardlekschakelaar monteren vlot en goed gebeurt. Bij Geerts Electrotechniek bent u daarvoor aan het juiste adres.

Waarom en nieuwe aardlekschakelaar monteren?

  • U betrekt een oud pand of een oud huis en in uw groepenkast bevinden zich nog geen aardlekschakelaars.
  • U breidt uw woning of bedrijfspand uit, of gaat gebruik maken van nieuwe apparatuur die extra stroomgroepen vereisen.
  • Uw huidige aardlekschakelaar is kapot gegaan of voldoet niet meer aan de eisen.

Heeft u een aardlekschakelaar nodig? Wij kunnen u snel van dienst zijn. Laat uw telefoonnummer achter in het oranje kader rechts en wij bellen u terug.

Wat een aardlekschakelaar doet

Een aardlekschakelaar is een beveiliging in uw groepenkast. Het is een automatisch werkende schakelaar die een elektrogroep spanningsloos maakt zodra er een bepaald verschil tussen inkomende en uitgaande stroom gemeten wordt.

Dit verschil treedt doorgaans op wanneer een van de aangesloten apparaten op deze elektrogroep stroom lekt. Een gevaarlijke situatie die ernstige consequenties kan hebben, wanneer de aardlekschakelaar niet tijdig de stroom onderbreekt.

Een aardlekschakelaar voor iedereen in Ede

Sinds 1975 is een aardlekschakelaar monteren verplicht. Alle groepen van een groepenkast moeten beveiligd worden door een aardlekschakelaar en in de meeste panden wordt er gekozen voor minstens twee schakelaars.

Waarom? In geval van storing ligt dan niet meteen alles eruit. Meestal worden de groepen van één verdieping verdeeld over meerdere aardlekschakelaars.

De laatste normen

Als we een nieuwe aardlekschakelaar monteren, zorgen wij ervoor dat alles aan de laatste normen voldoet. Wat betreft de groepenkast betekent dit het volgende:

  • De groepenkast is voorzien van een hoofdschakelaar
  • De groepenkast is voorzien van minimaal 2 aardlekschakelaars
  • Geen onderscheid meer tussen “droge” en “natte” groepen (vroeger werd er onderscheid gemaakt tussen bijv. de badkamer en de woonkamer, om veiligheidsredenen is dit verschil opgeheven; elke ruimte moet even veilig zijn)
  • Er mogen maximaal 4 groepen worden beveilig door één aardlekschakelaar

Wilt u meer weten of bent u benieuwd wat een aardlekschakelaar monteren in Ede kost? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen?

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij nemen op korte termijn contact met u op.