Noodverlichting

scroll

Noodverlichting: onderhoud en advies

Bij Geerts elektrotechniek merken wij vaak dat de noodverlichting een vergeten stuk is van de elektrische installatie van een bedrijfspand. Vaak krijgen wij te horen dat dit voor nu niet op de prioriteitenlijst staat. Vreemd want noodverlichting kan daadwerkelijk levens redden. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor u medewerkers, dit staat beschreven in de Arbowet als u zorgplicht.

Noodverlichting en nieuwbouw
Bij een nieuwbouwpand gelden er ook andere regelgeving. Zo is hier het geval dat de eigenaar van het pand verantwoordelijk is dat er de juiste noodverlichting volgens het bouwbesluit gerealiseerd moet worden. Bij Geerts Elektrotechniek hebben wij gecertificeerde mensen die een projectie voor u kunnen uitvoeren zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Noodverlichting onderscheiden wij in twee soorten:

  • Vluchtwegverlichting: de vluchtwegverlichting zorgt ervoor dat vluchtwegen duidelijk herkenbaar zijn.
  • Vluchtrouteaanduiding: deze is het meest bekend door zijn groene bordjes.

Onderhoud van noodverlichting
Zoals we eerder aangaven is de werkgever verantwoordelijk over het onderhoud van de noodverlichting. Dan is het fijn als je het in één keer kan regelen en het bij een vaste partij neer kan leggen. Bij ons kunt u een onderhoudscontract afsluiten waarmee wij zorgen dat u noodverlichting in de gewenste staat blijft. De controle zal op jaarlijkse basis zijn waar wij de volgende punten behandelen:

  • Inspectie van de functionaliteit. Hierbij vindt een visuele inspectie plaats op beschadigingen, vervuiling en veroudering. Waar nodig wordt dit gecorrigeerd. Ook wordt het pictogram gecontroleerd.
  • Testen van de functionaliteit. Hierbij wordt gecontroleerd of de lamp en het armatuur technisch nog goed functioneren en in werking treden bij spanningsuitval.
  • Testen van autonomie van de accu. Er vindt een controle plaats of het armatuur nog een autonomie behaalt van 1 uur door het spanningsloos maken van de installatie.

 

Contact

Wilt u ook geen zorgen meer in uw bedrijf over de noodverlichting? neem dan contact op met Geerts Elektrotechniek!